Pastrav somonat a la grec

Am putea să scriem un mic tratat despre păstrăvul somonat. În loc să pierdem timp prețios făcând asta, o să vă arătăm cum îl preparăm aici, la Marty. Mai întâi alegem ingredientele, le inspectăm, ne asigurăm că au caliatatea pe care vrem să v-o oferim. Știm că e important să nu ne complicăm, de aceea folosim ingrediente puține: file de păstrăv, iaurt, castavete și mentă pentru sos, ulei de măsline, sare și piper tot pentru acesta. Înainte de orice, alcătuim sosul, combinând iaurtul, castravetele tăiat în cubulețe mici, zeamă de lămâie, condimentele și uleiul de măsline extravirgin. Lăsăm sosul să se odihnească în timp ce pregătim peștele. Condimentăm peștele cu sare și-l rumenim în unt, nu prea mult, să nu se uște. E important ca peștele să rămână suculent, savuros. Tragem în unt și cartofii pe care i-am ales să însoțească peștele. Tot cu sare și piper. La urmă le așezăm pe toate pe aceeași farfurie. Poftă bună.

3 comentarii

 1. Madalina

  Foarte bun somonul, intr-adevar – simplu si super gustos. De fapt, toate produsele din gama Authentic Food sunt foarte bune. Noua ne plac si am veni mai des la Marty Petit, dar… pe cand putem manca sanatos fara sa fie plin de fum?
  Multumim!

  • admin

   Sa va fie de bine!…cat despre fum… speram la un posibil spatiu de nefumatori in viitor.
   Multumim

 2. Magda Maria

  Hmmmm…. interesanta idee si super simpla! Abia astept sa incerc si eu reteta…si promit sa vin cu poze imediat dupa ce e gata! sunteti super tari! :*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.